Volledig scherm
Een medewerker van de online supermarkt Picnic bezorgt boodschappen bij een klant. © ANP

Picnic vertraagd in Zoetermeer wegens populariteit

Zelden heeft online supermarkt Picnic zóveel aanmeldingen gekregen als in Zoetermeer. De start van de bezorgdienst is daarom met een maand uitgesteld, zodat Picnic aan de vraag kan voldoen.

In totaal hebben zich al meer dan 4000 Zoetermeerders aangemeld om gebruik te maken van de online supermarkt. Om aan die vraag te voldoen worden er 100 extra elektrische wagentjes gemaakt, maar die zijn pas in september klaar om te rijden. Fans moeten dus nog even geduld hebben.

De supermarkt bezorgt de boodschappen gratis aan huis met milieuvriendelijke elektrische auto's. Het idee is om voedselverspilling tegen te gaan doordat het bedrijf alleen de levensmiddelen inkoopt die zijn besteld, waardoor er niets verloren gaat. Via de Picnic app kunnen inwoners precies zien hoe laat hun boodschappen worden bezorgd.

Eerder dit jaar breidde Picnic ook al uit in de regio. Naast Den Haag is het bedrijf actief in Delft, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Delfgauw en Den Hoorn.Vanaf begin augustus is de online service voor Zoetermeerders beschikbaar gesteld.