Volledig scherm
Een advertentie van Hartman tijdens de jaren 70 met de in die tijd typerende bruinrode kleuren en bloempatronen. © Pieter Broeke003

Plastic tuinmeubilair van Hartman te zien in stadsmuseum

Het is voor velen pure nostalgie: op een zwoele zomeravond in de tuin luisteren naar golden oldies terwijl je luiert op een kunststof tuinstoel van het merk Hartman. De komende twee vrijdagen kunnen liefhebbers van tuindesign, maar ook van folkmuziek, terecht in de tuin van het Stadsmuseum, die tijdelijk tot Hartmantuin is omgedoopt.

Tegen het decor van de tentoonstelling 'Het is weer Hartmanweer', die nog is te zien tot en met 20 juli, organiseert het museum deze twee avonden als eerbetoon aan de Nederlandse fabrikant van tuinsetjes. Tijdens de avond kunnen bezoekers tapas eten aan tien verschillende tuintafels, vanaf de jaren 70 tot nu. Op de achtergrond klinkt livemuziek van de Crimson Kings.

Jouette van der Ploeg, hoofd inhoud bij het Stadsmuseum, hoopt met de avonden alvast wat reuring te krijgen met het oog op de komst van het nieuwe museum dat begin 2019 opent. Dit museum zal zich richten op lifestyle en dagelijks leven vanaf de jaren 50 tot nu. ,,En wat is er meer lifestyle dan Hartman?", zegt Van der Ploeg.

Erwin Kroll

Hartman was een van de eerste fabrikanten die in de jaren 60 inspeelde op de trend van buitenleven door tuin- en campingstoelen te ontwerpen. Weerman Erwin Kroll maakte het merk nog iconischer door de zin: 'het is weer Hartmanweer' te gebruiken bij het aankondigen van mooi zomerweer.

De tuin is deze avonden geopend vanaf 18.45 uur. Aanmelden via 
info@stadsmuseumzoetermeer.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer