Volledig scherm
De man gebruikte de pinpas van de vrouw in een McDonald's aan de Coolsingel in Rotterdam © Politie.nl

Politie heeft verdachte op het oog van beroving 89-jarige vrouw uit Zoetermeer

De politie heeft een verdachte op het oog van de beroving van een 89-jarige vrouw uit Zoetermeer. Op 14 maart werd de vrouw voor haar appartementencomplex bestolen van een pinpas. De vermoedelijke dader was eergisteren in beeld in het opsporingsprogramma Team West. De politie hoopt dat er snel tips binnenkomen.

Met een kaart in zijn hand kwam de dief naar het appartementencomplex aan de Victoriagang in Zoetermeer. Hij sprak het slachtoffer aan en vroeg de weg. De vrouw had haar twijfels over de oprechtheid van de man, omdat de kaart die hij liet zien niet leek op een kaart van Zoetermeer. 

Nadat ze hem toch had geprobeerd te helpen, zei hij plots dat het niet meer nodig was en vertrok. Enkele dagen later ontdekte de vrouw dat haar portemonnee was verdwenen. Waarschijnlijk heeft de man dit voor elkaar gekregen met een afleidingstruc.

Contactloos betaald

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de pinpas meerdere malen gebruikt is om contactloos te betalen in Rotterdam, waaronder bij de McDonald’s aan de Coolsingel. Hier is de verdachte gefilmd terwijl hij eten bestelt. Het slachtoffer heeft de man herkend.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer