Volledig scherm
De man gebruikte de pinpas van de vrouw in een McDonald's aan de Coolsingel in Rotterdam © Politie.nl

Politie heeft verdachte op het oog van beroving 89-jarige vrouw uit Zoetermeer

De politie heeft een verdachte op het oog van de beroving van een 89-jarige vrouw uit Zoetermeer. Op 14 maart werd de vrouw voor haar appartementencomplex bestolen van een pinpas. De vermoedelijke dader was eergisteren in beeld in het opsporingsprogramma Team West. De politie hoopt dat er snel tips binnenkomen.

Met een kaart in zijn hand kwam de dief naar het appartementencomplex aan de Victoriagang in Zoetermeer. Hij sprak het slachtoffer aan en vroeg de weg. De vrouw had haar twijfels over de oprechtheid van de man, omdat de kaart die hij liet zien niet leek op een kaart van Zoetermeer. 

Nadat ze hem toch had geprobeerd te helpen, zei hij plots dat het niet meer nodig was en vertrok. Enkele dagen later ontdekte de vrouw dat haar portemonnee was verdwenen. Waarschijnlijk heeft de man dit voor elkaar gekregen met een afleidingstruc.

Contactloos betaald

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de pinpas meerdere malen gebruikt is om contactloos te betalen in Rotterdam, waaronder bij de McDonald’s aan de Coolsingel. Hier is de verdachte gefilmd terwijl hij eten bestelt. Het slachtoffer heeft de man herkend.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Grote onrust rond rijschool: leerlingen woest, eigenaar duikt onder ‘na kogel in brievenbus’

    Grote onrust rond rijschool: leerlingen woest, eigenaar duikt onder ‘na kogel in brievenbus’

    Een eigenaar van een rijschool in Zoetermeer is vandaag ondergedoken omdat hij en zijn gezin ernstig bedreigd zouden zijn door klanten. Dat gebeurde vlak nadat het faillissement van zijn rijschool werd uitgesproken. Duizenden leerlingen vrezen hun geld kwijt te zijn. ,,We worden bedreigd met de dood en er liggen kogels in de brievenbus”, stelt Verkeersschool Aalbregt in een verklaring. De politie bevestigt dat er vanmiddag een incident is geweest. Het CBR bevestigt het faillissement.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer

Poll

De maximumsnelheid op de A12 bij Zoetermeer moet terug naar 100 kilometer per uur

De maximumsnelheid op de A12 bij Zoetermeer moet terug naar 100 kilometer per uur

  • Eens (25%)
  • Oneens (72%)
  • Geen mening (3%)
1901 stemmen