Volledig scherm
De politie zoekt contact met onder meer de bestuurders van deze auto's. © Facebook Politie Zoetermeer

Politie zoekt automobilisten die ongeval Eerste Stationsstraat zagen

Bestuurders die vrijdag om 14.48 uur op de kruising van de Eerste Stationsstraat met de Karel Doormanlaan stonden, worden door de politie verzocht contact op te nemen. Rond die tijd vond er in Zoetermeer een aanrijding plaats tussen een 13-jarige fietsster en een tankwagen. 

Vanwege het onderzoek naar dit ongeval is de politie op zoek naar extra informatie. Op de Facebookpagina van de politie in Zoetermeer is een foto afgebeeld met meerdere voertuigen die op zich op dat moment op het kruispunt bevonden. Bestuurders worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via de Facebookpagina van Politie Team Verkeer Eenheid Den Haag.

Op 27 februari vond er ook al een ongeval plaats op dit kruispunt. Toen werd een 36-jarige postbezorger uit Zoetermeer aangereden door een vrachtwagen.

Verkeerswethouder Marc Rosier heeft vrijdag meteen de fietspaden op de Eerste Stationsstraat tussen de Karel Doormanlaan en de Dr. J.W.Paltelaan voor fietsers en bromfietsers in beide richtingen afgesloten. Ook worden er verkeersregelaars ingezet. Het college kijkt ondertussen hoe de onveilige situatie structureel kan worden verholpen.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer