Volledig scherm
© Thinkstock

Politiek praat over vuurwerkverbod in Zoetermeer

Komt er een verbod op vuurpijlen en knalvuurwerk in Zoetermeer? Een groot aantal fracties praat maandag over de overlast en schade van oud en nieuw.

Burgemeester Charlie Aptroot pleitte in zijn nieuwjaarsspeech al voor een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen in de stad. Dat naar aanleiding van de schade en overlast tijdens de laatste jaarwisseling. Toen na oud en nieuw de kruitdampen waren opgetrokken, bleek dat de schade dit jaar hoger dan vorig jaar was. De totale schade aan gemeentelijke eigendommen bedroeg 65.249 euro. Dat was vorig jaar nog 51.695 euro. 

Tegelijkertijd kwamen op de derde editie van de centrale vuurwerkshow op de Markt tussen de 2000 en 2500 mensen af, meer dan in voorgaande jaren. Ook op het jongerenfeest dat deze jaarwisseling opnieuw werd gehouden, kwamen duizenden feestgangers af.

Onder aanvoering van GroenLinks dienden acht fracties een gezamenlijk verzoek in om de overlast en de schade van de jaarwisseling te bespreken in de raadscommissie Samenleving. Maandagavond  staat het op de agenda van de commissie Samenleving. Dan wordt er geen beslissing genomen, maar wel wordt gekeken of het op de raadsagenda terecht komt. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer