Volledig scherm
PREMIUM
In club Magnum in Zoetermeer is een explosief gevonden. © Peter Franken

Politiek wil nachtclub Magnum weg uit het park

Club Magnum kan beter uit het Van Tuyllpark vertrekken, vindt een groot deel van de Zoetermeerse politiek. Sommige partijen willen zelfs dat de club sluit.

Twaalf dagen geleden sloot burgemeester Charlie Aptroot Club Magnum voor twee weken nadat er een handgranaat voor de deur was gevonden. In september moest de club ook al een maand dicht na te zijn beschoten. Deze week maakt Aptroot bekend of Club Magnum nog langer dichtmoet of weer open kan.

Alle partijen in de gemeenteraad maken zich grote zorgen over de veiligheid in het park en velen zien er geen toekomst voor een nachtclub. Fractievoorzitter Hilbrand Nawijn van collegepartij LHN is helder: Club Magnum moet er weg. ,,Dit park moet groen zijn en blijven, en alleen voor sport worden gebruikt.” Coalitiepartner CDA stelt ook dat het park niet geschikt is voor de nachtclub. ,,Voor ons geldt dat het Van Tuyllpark veilig moet zijn”, zegt fractievoorzitter Véronique Frinking. Coalitiepartij D66 vindt dat moet worden onderzocht of de club kan verhuizen. ,,Overleg zo mogelijk met de eigenaar. Een pannenkoekenrestaurant is in het Van Tuyllpark beter op z’n plaats’’, zegt fractieleider Gernand Ekkelenkamp.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer