Volledig scherm
Politie vangt twee honden die meerdere malen bij een bijt incident betrokken zijn geweest. © Govert Verberg

Postbode de klos: bijtgrage honden slaan toe in Zoetermeer

Twee honden zijn in Zoetermeer in beslag genomen na meerdere bijtincidenten. Een postbode werd woensdag gebeten, waarna de viervoeters de boel op stelten zetten op de Zuidweg.

,,De postbode werd op de Rokkeveenseweg gebeten”, vertelt een woordvoerder van de politie. Na dat incident vluchtte de honden naar de Zuidweg. ,,Ik zag de honden tussen het verkeer rennen”, vertelt ooggetuige Govert Verberg, die op de motor reed op weg naar zijn werk. ,,Ze kwamen meteen aangerend toen ik riep, dus ik dacht: het gevaar is geweken, want ze zijn van de weg af. Een hond had een halsband, dus die kon ik vast pakken. De ander had geen riem om.”

Andere weggebruikers gingen ook in de remmen. ,,De hond zonder riem heeft verderop een automobilist, die was gestopt, in zijn hand gebeten.” De hond met halsband was volgens Verberg steeds lastiger in bedwang te houden. ,,Hij werd wilder en wilde wegrennen, dus hebben we de hond in een auto gestopt. De tweede hond, zonder halsband, ging steeds gekker doen, dus die hebben we ook in de auto gestopt, terwijl we wachtten op de politie.”

Artikel gaat verder onder foto.

Volledig scherm
© Govert Verberg

Een van de opgeroepen agenten was toevallig van de hondenbrigade. ,,De agenten zeiden dat de honden levensgevaarlijk zijn”, vertelt Verberg. ,,Ze hadden al meer incidenten meegemaakt met deze honden. Een van de agenten zei: ‘als de hond ontsnapt, schiet ik hem dood.’ Hij wilde geen enkel risico nemen.”

De eigenaar van de honden kwam ter plaatse met een riem voor de honden. ,,Hij kwam agressief over”, vertelt Verberg. ,,De agenten traden heel doortastend en duidelijk op.” De viervoeters zijn in beslag genomen en zitten in een asiel. Hun lot is nog onbekend. ,,We doen nog onderzoek”, aldus de politiewoordvoerder.

Volledig scherm
© Govert Verberg

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer