Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Pim Mul

Proef Nachtbuslijn naar Leiden vrijdag van start

De eerste proefrit van de nieuwe nachtverbinding tussen Zoetermeer en Leiden gaat in de nacht van vrijdag 15 en zaterdag 16 december om 01.45 uur plaatsvinden. De eerste rit is gratis.

Buslijn 800 gaat als proef elke week in de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag rijden. Deze nieuwe verbinding is een pilot van de gemeente Zoetermeer en Arriva en komt voort uit de wens van de Zoetermeerse gemeenteraad.

Als na zes maanden blijkt dat er genoeg reizigers zijn voor de nachtverbinding, wordt de buslijn naar verwachting een vaste verbinding tussen de twee steden.

In het weekend trekken er veel mensen van en naar Den Haag, Leiden en Zoetermeer. Tussen Zoetermeer en Den Haag zijn er al voldoende nachtverbindingen. Tussen Zoetermeer en Leiden waren die er nog niet. Mensen die uit willen of op bezoek willen gaan in Leiden, of door willen reizen naar Amsterdam, kunnen nu binnen korte tijd in Leiden aankomen. Ook reizigers in de richting van en vanaf Schiphol kunnen gebruikmaken van de nachtverbinding.

Tussen 01.45 en 05.45 uur zal de bus ieder uur rijden. Reizigers kunnen een OV Chipkaart of een e-ticket gebruiken of een nachtritkaart kopen in de bus met een pinpas of een creditcard. De prijs is voor een enkele reis is 5 euro.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer