Kruisweggers Edwin Verschoor, Jan Wildenberg en Paul Dietz vinden de tunnel onder de HSL wel erg breed voor enkel een fietspad. Aan de andere kant ligt de grond van Zoetermeer in de onbebouwde polder 140 Morgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kruisweggers Edwin Verschoor, Jan Wildenberg en Paul Dietz vinden de tunnel onder de HSL wel erg breed voor enkel een fietspad. Aan de andere kant ligt de grond van Zoetermeer in de onbebouwde polder 140 Morgen. © Peter Franken

Projectontwikkelaar onderzoekt nieuwe woonwijk in polder van buren: bewoners bang voor verlies groen

Groeit Zoetermeer door op de akkers ten oosten van de HSL? De gemeente heeft in buurgemeente Lansingerland lappen grond in bezit en een projectontwikkelaar verkent zijn kansen. Bewoners van het naastgelegen buurtschap Kruisweg willen dat het groen blijft.

  1. Hoogvlietse derby gestaakt, primeur Rijsoord en CION voorbij FC Parkeer de Bus: lees alles over de amateurs
    PREMIUM
    Voetbal Totaal

    Hoogvliet­se derby gestaakt, primeur Rijsoord en CION voorbij FC Parkeer de Bus: lees alles over de amateurs

    De Hoogvlietse derby tussen Meeuwenplaat en Rijnmond Hoogvliet Sport is dit weekeinde gestaakt, omdat het de scheidsrechter duizelde. In de eerste klasse neemt de spanning met de week toe nu zelfs Rijsoord wint. CION bleef voor de negende wedstrijd op een rij ongeslagen in de tweede klasse, maar makkelijk ging het niet tegen een wel heel verdedigende tegenstander. Wat gebeurde er nog meer op de velden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer