Volledig scherm
JJ Music House werd de grote winnaar van de avond met het Blues & Roots festival en mocht naast het Bronzen Visdiefje een cheque van 1.000 euro in ontvangst nemen. © Floravontuur Zoetermeer

Publiek gunt JJ Blues & Roots Festival het Visdiefje

Het JJ Blues & Roots Festival is de winnaar van de Publieksprijs Kunst & Cultuur 2019. JJ Music House kreeg vanavond in het CKC theater het Bronzen Visdiefje en 1000 euro uitgereikt voor het drukbezochte muziekfeest.

De gemeentelijke publieksprijs werd voor de vijftiende keer toegekend. De prijs is bestemd voor personen, groepen of instellingen die zich het afgelopen jaar wisten te onderscheidden op het gebied van cultuur en kunst. Zoetermeerders konden stemmen op zes genomineerden. De prijs werd overhandigd door cultuurwethouder Robin Paalvast.

De Bruisprijs, de prijs van de gemeente om initiatieven te belonen die bijdragen aan de ‘bruis van de stad’, overhandigde wethouder Margreet van Driel aan de organisatie van Halloween Zoetermeer. ,,Dat wordt ieder  jaar groter, een geweldig evenement dat Zoetermeer op de kaart zet”, legt Caroline Das van Floravontuur uit namens het comité dat de winnaar koos.  In het comité zitten onder anderen vertegenwoordigers van de gemeente, bedrijfsleven en inwoners.

Dit jaar is ook een Bruis Stimuleringsprijs uitgereikt. Die is voor basketbalvereniging Zoebas die met Streetbal 079 jeugd op straat op een laagdrempelige manier kennis laat maken met de sport.  

Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Archieffoto


De andere vijf genomineerden voor de publieksprijs Kunst & Cultuur waren de expositie De Muzen van Terra Arts Projects, de UITParade op het Cadenzaplein, Art-Labs van CKC, de zangtalenten van de Oosterkerk Scratch en oud-Zoetermeerder Jan Dirk van der Burg, dit jaar de Fotograaf des Vaderlands.

Operettekoor

Vorige winnaars van het Bronzen Visdiefje zijn circusact Circo di Strada (2018) en Greg & Baud productions (2017). De eerste publieks-Cultuurprijs werd in 2005 gewonnen door het operettekoor Cantiamo. Hiervoor ontving het koor destijds 2000 euro en het bronzen visdiefje dat is ontworpen door de Zoetermeerse kunstenaar Fieke Hordijk. De Cultuurprijs was een idee van het toenmalige PvdA-raadslid Huri Sahin, met als doel cultuur meer te laten leven onder de inwoners.

Volledig scherm
© Floravontuur Zoetermeer

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer