Geert Wilders vindt de problemen 'ongehoord'.
Volledig scherm
Geert Wilders vindt de problemen 'ongehoord'. © ANP

PVV-leider Geert Wilders eist uitleg over huizen in Zoetermeerse wijk Palenstein

VideoGeert Wilders en Alexander Kops van de PVV hebben minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat en minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gevraagd uitleg te geven over de klachten die bewoners van milieuvriendelijke huizen in de Zoetermeerse wijk Palenstein ervaren.

Het is volgens de PVV 'ongehoord' dat wordt gezegd dat de problemen tussen de oren van de bewoners zitten. Daarnaast wil de PVV-leider weten of de nadelen, waaronder de kosten, lasten voor de huurders en een 'afzichtelijke metershoge warmtepomp in de voortuin die lawaai maakt, wel opwegen tegen een verwaarloosbaar klimaateffect'. De PVV vraagt de ministers om het aardgasvrij maken van de bestaande woningvoorraad te stoppen als het leidt tot deze klachten.

Gemeente

Bewoners zijn nog steeds niet te spreken over de gang van zaken van verschillende partijen. ,,De GGD zegt in een brief aan ons dat wij niet weten hoe het systeem werkt", vertelt Denis de Jong, woordvoerder van de boze bewoners. ,,Dat weten we wél, maar het systeem werkt niet. Ook wordt door de ontwikkelaar eerst gezegd dat het tussen de oren zit, om daarvan terug te komen na alle media-aandacht."

Ook de inzet van de gemeente is De Jong een doorn in het oog. ,,Meermaals heb ik contact gezocht en uiteindelijk kreeg ik te horen dat gemeente geen partij was en we bij de woningbouwvereniging moeten zijn." Raadsleden reageerden geschokt op de problemen die bewoners ondervinden. Dat verbaast De Jong. ,,Ik ben al eerder op het stadhuis geweest, waar ik te horen kreeg dat het al bekend is, maar vervolgens doen ze niets."

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer