Volledig scherm
Een Haagse dakloze, ter illustratie. © Phil Nijhuis

PVV teleurgesteld in gemeente Zoetermeer om aanpak opvang daklozen

De Zoetermeerse fractie van de PVV is teleurgesteld in het stadsbestuur over de aanpak van de daklozenopvang in de stad. Volgens de fractie hoeven oplossingen niet moeilijk te zijn.

,,Er is voldoende leegstand in de stad waar dak- en thuislozen kunnen slapen als het te koud is op straat’’, vertelt Peter Smitskam, vice-fractievoorzitter en raadslid van de PVV. ,,Zoetermeer heeft 187 dak- en thuislozen. Voor 94 daarvan is geen slaapplek. Ze kunnen slapen in kantoorpanden, schoollokalen of gymzalen. Daar kunnen we nu al mee beginnen.”

De fractie heeft het stadsbestuur vragen gesteld naar aanleiding van een hulpkreet uit Den Haag. De daklozenopvang voor de regio wordt in de hofstad geregeld. ,,De vraag om daklozen te helpen komt voort uit de schreeuw om bijstand vanuit de gemeente Den Haag, die de toestroom van het aantal daklozen, waaronder Zoetermeerders, niet meer aankan.”

Quote

De wethouder legt het balletje weer bij Den Haag

Smitskam

De gemeente geeft in de beantwoording van de schriftelijke vragen aan dat de gemeenten op zoek zijn naar oplossingen. ,,Het is goed dat ze het in de toekomst beter willen regelen, maar er is nu direct een probleem dat moet worden opgelost”, vertelt PVV-fractievoorzitter Jeremy Mooiman. Zijn fractiegnoot Smitskam: ,,De wethouder legt het balletje weer bij Den Haag. Niemand schiet daar iets mee op en het getuigt ook niet van goede wil als je je voortdurend achter afspraken verschuilt die onvoldoende goede zorg dekken. De wethouder zou zelf initiatieven kunnen nemen om deze kwetsbare groep en de gemeente Den Haag te helpen. Per slot van rekening gaat het ook om Zoetermeerders die noodgedwongen naar Den Haag trekken, maar dat zit er helaas niet in. Dat vinden wij jammer en weinig empathisch.”

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer