Volledig scherm
Het Bevrijdingsfestival wordt dit jaar al voor de 20ste keer gehouden in Zoetermeer. © Jan Evert Zondag

Rascal en Ava Nova vergezellen Monique Smit op Bevrijdingsfestival

De bands Rascal en Ava Nova vergezellen zangeres Monique Smit tijdens het Bevrijdingsfestival op 5 mei. Zij verzorgen het middagprogramma. Zoetermeerders kunnen ook DJ-Jero verwachten. De band PlusSupportAct zorgt ’s avonds voor de muziek tussen de optredens van de andere artiesten door. Wie er nog meer optreden, blijft nog even geheim.

De Zoetermeerse DJ-Jero staat van 13.30 tot 14.00 uur op het podium. De band Ava Nova, samengesteld uit Zoetermeerders en Hagenaars, speelt van 14.30 tot 15.00 uur. De band Rascal speelt van 16.30 tot 17.15 uur. De bandleden spelen covers en zelfgeschreven pop- en rockmuziek. Eerder gaf de band een optreden in JJ Music House in het Van Tuyllpark. De band PlusSupportAct speelt een mix van rock, dance, latin en disco. 

Marinierskapel

Het Bevrijdingsfestival duurt dit jaar voor het eerst twaalf uur lang. Vanaf 12.00 tot 00.00 is het feest op de Markt. Als eerste treedt de marinierskapel van de koninklijke marine op, een van de drie harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De organisatie Floravontuur Promotie Zoetermeer maakt de komende tijd de namen van de andere artiesten bekend.

Werd het terrein vorig jaar even afgesloten voor het publiek voordat het avondprogramma begon, dit keer gaat het ‘in een ruk door’. Overdag wordt het festivalterrein afgeschermd met hekken. Tijdens het avondprogramma moeten mensen, evenals vorig jaar, door speciale toegangspoorten om de inhoud van hun tas te laten checken. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer