Nihad, Rayan en Noor (vlnr), kinderen van Halima Dib, zijn dolblij met de laptop die zij geleend hebben van Stichting Leergeld. De oude ging plotseling kapot en geld voor een nieuwe was er niet. Foto: Nico Schouten
Volledig scherm
PREMIUM
Nihad, Rayan en Noor (vlnr), kinderen van Halima Dib, zijn dolblij met de laptop die zij geleend hebben van Stichting Leergeld. De oude ging plotseling kapot en geld voor een nieuwe was er niet. Foto: Nico Schouten © Nico Schouten

Rayan (11) dolblij met een van de honderden Leergeld-laptops: ‘De vraag neemt door thuisonderwijs nu enorm toe’

Plotseling stopte-ie er mee. De laptop die Rayan (11) zo hard nodig had voor zijn schoolwerk. Digitale lessen volgen of videobellen met zijn juf en klasgenootjes van IKC De Meerpaal kon opeens niet meer.

Quote

Ook al hebben mijn man en ik een baan, voor een laptop moeten we sparen

Halima Dib

Gelukkig had zijn moeder Halima onthouden dat juf Chantal onlangs had rondgevraagd of iedereen een laptop had. ,, Want wie geen computer had, kon er een via school lenen van stichting Leergeld", zegt Halima Dib. ,,Lenen, hè,” benadrukt ze nog een keer.

Net als vele ouders zit ze dagelijks met haar kinderen aan tafel om te helpen bij al het schoolwerk dat via de mail binnenkomt. Behalve Rayan hebben ook Nihad (4), Noor van bijna (6) en Aya van (13) haar aandacht nodig. Dat ging goed, tot die laptop opeens kapot ging. ,,Hij laadt niet meer op en geld voor een nieuwe laptop hebben we niet. Ook al hebben mijn man en ik een baan, daar moeten we voor sparen”, zegt Halima via de telefoon. ,,En het is geen oud ding hoor. ‘Mama, dit is een hele goede laptop’, zeiden mijn kinderen.”

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer