Volledig scherm
Teckels (en hun baasjes) komen zaterdag 4 mei tijdens de zesde editie van de Nederlandse Dag van de Teckel in Zoetermeer samen om de grootste groepsfoto met teckels ooit te laten maken. © Privéfoto

Recordpoging: honderden teckels komen naar Zoetermeer voor groepsfoto

In de opmaat naar de zesde Nederlandse Dag van de Teckel bij ’t Dierenparadijs in Zoetermeer op zaterdag 4 mei zijn de verwachtingen hooggespannen. Doel is om met de ‘grootste teckelgroepsfoto’ een wereldrecord te vestigen.

Patricia Tjepkema weet nog goed hoe het inmiddels tot ver over de landsgrenzen geroemde evenement ontstond. Als ideetje van een stagiair die zes jaar geleden in haar dierenwinkel ’t Dierenparadijs kwam werken. ,,De stagiair moest een evenement met een hondenras organiseren. Dat werden dus teckels.”

Op die eerste Dag van de Teckel bezochten zo’n 75 teckels en hun baasjes de Dorpsstraat. De Dag van de Teckel groeide uit tot een begrip en dat vertaalde zich in een flinke toename van het aantal bezoekers: ,,Vorig jaar hadden we zelfs 500 teckels over de vloer”, vertelt Tjepkema. Die kwamen niet alleen uit Nederland, maar ook uit België, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Oostenrijk. ,,De hele Dorpsstraat was veranderd in een teckelstraat.”

De honderden teckels konden het goed met elkaar vinden, vertelt Tjepkema. Maar honden van een ander ras, dat blieven teckels niet.

Karaktertjes

Naast een teckelbraderie en een teckelspeelplaats heeft de zesde editie een nieuw onderdeel: het vestigen van het wereldrecord ‘grootste teckelgroepsfoto’. ,,Dat willen wij dit jaar om 14.00 uur neerzetten bij het openluchttheater tegenover het CKC.” Tjepkema heeft meer met grotere hondensoorten. Maar ook zij heeft de teckel inmiddels in haar hart gesloten: ,,Ze zijn heel eigenwijs. Dat maakt ze zo leuk, die eigen karaktertjes.”

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer