Volledig scherm
Timo Knoppers © Timo Knoppers

Roestvrijstalen boom van creatieve Timo (29) blikvanger op expositie in Aalsmeer

Onder de naam Just Building Things laat Zoetermeerder Timo Knoppers (29) op Instagram zien wat hij allemaal kan maken van roestvrij staal. De kunstwerken met veel details bestaan onder meer uit rozen, paddenstoelen, een slang, vis en een boom. Dit laatste object wordt in maart tentoongesteld tijdens een expositie in het Flower Art Museum in Aalsmeer.

Knoppers maakt alle kunstwerken in zijn vrije tijd in een eigen werkplaats in een garage aan huis. ,,Door mijn werk als machinebouwer in de foodbranche werk ik vooral met roestvrij staal vanwege de hygiëne. Ik kan vaak wat restmateriaal mee naar huis nemen. Roestvrij staal is een vrij kaal en steriel product. Omdat het weinig uitstraalt, vind ik het gaaf om daar leven in te brengen en er mooie voorwerpen van te maken’’, vertelt hij.

Het kunstwerk waar hij het meest trots op is, is een slang die hij heeft gemaakt voor zijn moeder. Zij werkt in de zorg waarbinnen dit symbool staat voor genezing. ,,Het kost veel tijd om de creaties helemaal naar mijn zin te maken. Maar hiermee vermaak ik mij prima. Ik kan namelijk niet zo goed stil zitten. Ik ga net zo lang door tot ik er tevreden over ben. Als ik er dan een af heb, hou ik die zelf. Of ik geef het weg aan iemand die ik daarmee blij kan maken.”

Aandacht

De Zoetermeerder merkt dat zijn werk steeds meer aandacht krijgt. ,,Daarom doe ik binnenkort mee aan de expositie in Aalsmeer die zeker drie maanden blijft. Ik ben hard bezig aan een roestvrijstalen boom die ik hier wil laten zien. Heel gaaf om daar aanwezig te zijn met mijn creaties.”

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer