Volledig scherm
Hoogeveen - Rómeycia Valentijn (9) heeft uit de 700 kinderen de jeugdjournaal wedstrijd gewonnen. Voor het Jeugdjournaal mocht ze nu een heuse reportage maken in De Tamboer.©Wilbert Bijzitter © Wilbert Bijzitter

Rómeycia (9) interviewt de koningin voor jeugdjournaal televisiereportage

Compleet verrast door sterren en de koningin stond Rómeycia Valentijn vanochtend met een microfoon in de hand voor de camera. De negenjarige Zoetermeerse mocht samen met presentator Bart Tuinman een echte televisiereportage maken voor het NOS Jeugdjournaal.

 Voor de reportage was ze wel een heel eind van huis. ,,We moesten helemaal naar Drenthe”, vertelt Rómeycia. ,,Daar werd een Muziekakkoord getekend zodat er meer tijd aan muziek in de klas besteed wordt.” Maar dat was bij lange na niet het spannendste van de dag, want de jonge verslaggeefster mocht de koningin interviewen. ,,Het was heel spannend, gelukkig was Máxima heel erg lief. Ik heb aan haar gevraagd of ze zelf een muziekinstrument bespeelt.” De koningin was niet de enige bekende die aan de tand werd gevoerd, ook Ilse de Lange werd geïnterviewd. 

Talenten

Volledig scherm
Rómeycia Valentijn Jeugdjournaal winnares © Ron Jenner Fotografie


Tijdens de reportage kwamen de journalistieke skills van Rómeycia naar boven en ging ze helemaal op in het verhaal. ,,Ik heb de hele verslaggeving zelf gedaan, Bart stond er gewoon als hulpje.”

Het was niet de eerste keer dat de jonge reporter haar talenten liet zien. Deze televisiereportage was namelijk haar prijs voor het winnen van de verslaggevingswedstrijd van NOS Jeugdjournaal in april. Voor deze wedstrijd moest ze drie opdrachten uitvoeren. ,,We  moesten een verhaal schrijven, een interview doen en vertellen waar wij een item over zouden willen doen als we wonnen. Ik wilde iets doen met muziek in de klas”, vertelt Rómeycia. Dus toen het Jeugdjournaal belde met het verhaal over het Muziekakkoord in Drenthe, stond ze al snel te springen.

De reportage is vanavond te zien in het Jeugdjournaal. Op de vraag wat we vanavond kunnen verwachten, geeft ze een duidelijk antwoord: ,,Iets heel goeds.”

Bekijk hieronder de beelden van april toen we bij Rómeycia Valentijn langsgingen voor een interview. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer