Volledig scherm
PREMIUM
Perron28, dat verhuis en Perron1 gaat heten, is onder meer een plek voor gezelligheid en een goed gesprek. © NICO SCHOUTEN

Ruimte voor oprechte interesse

De huiskamer van Perron28 verhuist naar de andere kant van de wijk Oosterheem. ,,Wij blijven een vertrouwde ontmoetingsplek Van 3-gangen menu tot huiswerkklas."

,,De naam Perron28 verandert in Perron1, omdat we verhuizen naar de Schiebroekstraat 1", verklaart Jacqueline Gravesteijn (50), de nieuw aangetreden missionair opbouwwerker. Ze neemt het stokje over van Wilma van Hengel (63). ,,Ook zitten we er niet meer in een rijtjeshuis", vervolgt Gravesteijn, ,,maar krijgen we onderdak bij Middin, een zorgorganisatie voor mensen met een beperking."

Afgelopen zaterdag was het afscheidsfeest van Wilma van Hengel en werd uitbundig het 10-jarig bestaan van Perron28 gevierd. Een plek waar buren, kinderen en wijkbewoners graag kwamen. Om elkaar te ontmoeten tijdens een gezamenlijke maaltijd of spelletjesmiddag.

Bijna vanaf het begin werkte missionair opbouwwerker Van Hengel met veel passie en inzet bij Perron28. ,,Ik heb van mijn hobby, oprechte interesse in mensen, mijn werk gemaakt."

Tijdens het afscheid met de directe buren, komt een van de buurjongens naar Van Hengel. Hij vraagt hoe het met haar gaat. ,,Als we bereiken dat mensen oprechte interesse in elkaar hebben, ben ik blij." Van Hengel vertrekt naar Rotterdam. ,,Ik ga werken in het Oude Noorden, met prachtige mensen die zo weinig kansen hebben gekregen in hun leven."

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer