Volledig scherm
Erik Kettenis - makelaar in de dorpsstraat Zoetermeer © Ron Jenner Photo Graphic Design

Run op winkelpanden Dorpsstraat

Ondanks de zomervakantie is er een run gaande op de historische winkelpanden in de Dorpsstraat. De leegstand neemt af door nieuwe ondernemers.

Erik Kettenis, eigenaar van Business Connect, is druk met het opstellen van nieuwe huurcontracten en het inplannen van bezichtigingen van winkelpanden. ,,Het loopt storm de laatste weken", zegt hij lachend. ,,Het lijkt wel of iedereen in het begin van de zomervakantie met elkaar afgesproken heeft nog even een winkelpand in de Dorpsstraat te huren."

De Zoetermeerder verhuurt en verkoopt winkelruimtes en begeleidt overnames al zestien jaar lang vanuit zijn kantoor in de Dorpsstraat. Als geen ander kent hij de historische winkelstraat en weet hij wat er leeft onder vastgoedeigenaren en winkeliers. ,,Met elkaar willen we het gezelligste winkelcentrum van Zoetermeer naar een hoger niveau tillen. Het winkelend publiek kan hier terecht voor kleinschalige speciaalzaken, service en gezelligheid."

De laatste maanden hebben veel leegstaande winkelpanden het straatbeeld bepaald. Een reden hiervoor is dat ondernemers de huurprijs niet meer konden betalen. Kettenis legt uit: ,,De huurprijzen in Zoetermeer zijn aan de hoge kant. Ik denk wel dat als je goed onderneemt het opbrengen van de huurprijs niet een probleem hoeft te zijn. De prijzen in de Dorpsstraat zijn beduidend lager dan die in het Stadshart of in een ander winkelcentrum. Onderhandeling over de kosten is altijd mogelijk."

Quote

De prijzen in de Dorps­straat zijn beduidend lager dan die in het Stadshart of in een ander winkelcen­trum.

Erik Kettenis

De 'verhuurd' stickers sieren op dit moment menig winkelruit van de eerdere leegstaande panden. De bedrijfsmakelaar ziet de afgelopen weken een opmerkelijke stijging van het aantal afgesloten huurcontracten. ,,Het wordt een gezellige boel in de Dorpsstraat", glundert hij.

,,De dameskledingwinkel '44 & More' is flink uitgebreid en verbouwd. Tapasrestaurant El Pueblo is verhuisd van het pand aan de Leidsewallen naar een knusse ruimte in de Dorpsstraat en spellenwinkel Spel en Meer heeft hun ruimte ingeruild voor een groter pand. In hun voormalige pand opent binnenkort een winkel met een collectie elektrische sigaretten."

Betaalbaar

Halverwege de winkelstraat opent binnenkort ook de nieuwe modezaak 'MAX15' met betaalbare dameskleding en Opgeleukt verhuist naar een groter pand waar tot voor kort bloemenwinkel De Kleine Veiling zat. ,,En het laatste nieuws is dat Patty Vroomans binnenkort haar winkel Whoopsy met modieuze kleding en accessoires in Ibiza-stijl opent."

Een ander nieuwtje is dat het voormalige pand van Hans Anders Opticien wordt gerenoveerd en opnieuw ontwikkeld. ,,Er is een kans dat op de begane grond ijssalon Zuliani Gelato zich gaat vestigen. Daarboven komen woningen. Met elkaar maken we opnieuw een gezellige plek van de Dorpsstraat."

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer