Volledig scherm
De vernielde auto van Samantha Bolleboom © Samantha Bolleboom

Samantha krijgt schrik van haar leven als haar auto voor de deur wordt vernield: Nu zoekt ze de dader

De Zoetermeerse Samantha Bolleboom (33) kreeg zaterdagavond de schrik van haar leven. Rond 23.30 uur werd haar geparkeerde Renault Megan hard geraakt door een andere auto. Bolleboom is een zoektocht gestart naar de doorgereden dader, die een spoor van vernieling achterliet.

Was het vuurwerk of toch iets anders? Samantha Bolleboom, wonend aan de Wit-Geellaan in Zoetermeer, twijfelde zaterdagavond even. ,,We horen hier wel vaker vuurwerkknallen. De tweede klap klonk echter te dof voor vuurwerk, dus ik sprong op de stoel om te kijken. Ik zag een auto wegrijden van mijn auto en weer de weg op gaan. Hij is als een pingpongbal via een lantaarnpaal tegen mijn auto gelanceerd.”

Bolleboom verwacht dat er drank of drugs in het spel was. ,,Vooral omdat er iets later bij de rotonde bij de Tintlaan nog een lantaarnpaal is geraakt. Daar is ook een Ford-wieldop gevonden, waar lak van onze auto aan zat. We hebben veel mensen gesproken, maar niemand heeft iets gezien. We hoopten dat de dader zich zou melden, maar hij houdt zich stil. Ik ben erop gebrand om hem te pakken.”

7000 kilometer

Haar halfjaar oude Renault Megan staat inmiddels bij de garage. Bolleboom verwacht veel schade. ,,Ik hoop niet dat de auto total loss wordt verklaard. Ondanks dat hij op de handrem stond, is de auto door de klap op de stoep terechtgekomen. De auto heeft pas 7000 kilometer op de teller staan, maar is nu al minder waard vanwege de reparatie.”

Volledig scherm
De schade aan Samantha's auto © Samantha Bolleboom

Volgens Bolleboom wordt er bij de Wit-Geellaan vaker hard gereden door automobilisten. ,,Ze rijden hier als gekken. Auto’s belanden hier wel vaker op de andere weghelft. Deze dader is een gevaar op de weg. Het had nog veel erger kunnen aflopen.”

Volledig scherm
Op de Tintlaan werd ook een lantaarnpaal geraakt © Samantha Bolleboom
  1. Vervoerders nemen ondanks corona geen extra maatregelen: ‘Reizen met het ov is nog steeds veilig’
    PREMIUM
    virus

    Vervoer­ders nemen ondanks corona geen extra maatrege­len: ‘Reizen met het ov is nog steeds veilig’

    In het buitenland zijn de afgelopen dagen al beelden opgedoken van ov-medewerkers in witte pakken met mondkapjes op die metrovoertuigen schoonspuiten. Vervoersbedrijven in Nederland nemen voorlopig echter geen specifieke maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Medewerkers hebben gisteren wel het advies gekregen om bijvoorbeeld hun handen regelmatig te wassen en papieren zakdoekjes te gebruiken.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer