Volledig scherm
debat © thinkstock

Scholieren gaan verbaal met elkaar op de vuist

Scholieren die niet op hun mondje gevallen zijn, kunnen flink van leer trekken tijdens het Junior Debattoernooi Zoetermeer, dat op 13 maart voor het eerst plaatsheeft op het Oranje Nassau College aan de Parkdreef 282.

Leerlingen van groep acht van vijf verschillende basisscholen gaan dan met elkaar in debat over een aantal actuele stellingen. Het toernooi wordt georganiseerd door het Oranje Nassau College in samenwerking met Debatunie.

Het voordeel voor leerlingen om al vroeg te leren debatteren, is volgens Mariëtte van Hanswijk, docent en organisator van het toernooi, evident:. ,,Door te debatteren, worden de leerlingen beter voorbereid op de maatschappij.”

Een serie workshops, gegeven door leerlingen van het ONC Debatteam, hielp leerlingen die minder goed van de tongriem gesneden zijn alvast een stukje op weg.

De jonge debaters kunnen hun vers opgedane kennis aanstaande woensdag in praktijk brengen, tijdens de allereerste debatwedstrijd voor basisschoolleerlingen in Zoetermeer, die begint om 13.00 uur en die drie uur in beslag neemt.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer