Onder begeleiding van Jan van der Burg (l) improviseert de jongste deelnemer Gert-Jan (r) een nummer. ,,Corona, waterpomp, beurskracht, woningnood, maar de zomer komt er aan, wat een mooi vooruitzicht.”
Volledig scherm
PREMIUM
Onder begeleiding van Jan van der Burg (l) improviseert de jongste deelnemer Gert-Jan (r) een nummer. ,,Corona, waterpomp, beurskracht, woningnood, maar de zomer komt er aan, wat een mooi vooruitzicht.” © NICO SCHOUTEN

Senioren uit Zoetermeer snakken naar het vrijheidsgevoel van de sixties

Zoetermeer toenSenioren uit Zoetermeer kunnen nu het gevoel van vrijheid uit the sixties en seventies terugvinden. Troubadour Jan van der Burg creëert de sfeer van toen in workshops, met muziek vanuit het hart, zonder geestverruimende middelen te gebruiken.

Op de eerste workshop Back to the Sixties and Seventies in cultureel centrum CKC komt een tiental deelnemers af. De oudste is 83, de jongste slechts 53. Toch weet deze ‘junior’ nog van de Vietnamoorlog door beelden die hij als kind op tv zag. Cursusleider Jan van der Burg heeft hem een peace-ketting omgehangen, om in de stemming te komen.

  1. De lockdown van liedjesmaker Lien in een huis zonder stroom en met een verkouden ex-vriend
    PREMIUM

    De lockdown van liedjesma­ker Lien in een huis zonder stroom en met een verkouden ex-vriend

    Lien Cornelissen (36) is liedjesmaker, cabaretière en coach ‘stembevrijding’ in Scheveningen. Eind januari speelde ze haar eerste liedjesprogramma in een uitverkocht Muzee. Na jaren van ploeteren leek de grote doorbraak een kwestie van tijd. Nu zit ze thuis met twee katten, een haperende aardlekschakelaar en een ex-vriend die verkouden is. Het dagboekverslag van een performer in coronatijd die niet bij de pakken neerzit.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer