Gebiologeerd staart een meisje naar de vrolijke piet in het Sinterklaashuis.
Volledig scherm
Gebiologeerd staart een meisje naar de vrolijke piet in het Sinterklaashuis. © Fred Leeflang

Sint en piet komen thuis in de Dorpsstraat

Het zal niemand ontgaan dat het heerlijk avondje langzaamaan dichterbij komt. Gisteren waren Sinterklaas en zijn onvermoeibare pieten zelfs al even in Zoetermeer, in het speciaal voor de goedheiligman ingerichte Sinterklaashuis in de Dorpsstraat. Daar konden kinderen met Sint en zijn pieten op de foto.

Het idee voor dit Sinterklaashuis en de meet & greet is van John Tuinebreijer, die tevreden terugkijkt: ,,Er was zelfs zoveel animo voor de ontmoeting met de sint, dat ik erover nadenk om binnenkort nog zo'n dag te houden."

Tot die tijd fungeert het Sinterklaashuis als een soort kijkdoos waarbij kinderen vol verwachting door de ramen van het huis naar binnen kunnen gluren. Wie weet, zien ze wel een inpakpiet ijverig bezig. Of de sint zelf, gebogen over het grote boek om te kijken wie er lief was en wat de wensen van de Zoetermeerse kinderen zijn.

Passie

Tuinebrijer kwam op het idee voor het Sinterklaashuis door een eerder soortgelijk huis, dat zo'n zes jaar geleden al eens in de Dorpsstraat had gestaan. Dat wilde hij weer terug, maar dan uitgebreider. Hij wilde sowieso 'iets met Sinterklaas' doen, vertelt hij. Door de goede herinneringen die hij heeft aan hoe zijn kinderen - toen nog klein - het sinterklaasfeest beleefden.

Op de 23ste arriveert Sinterklaas officieel in Zoetermeer met een intocht. Ook dan zal het Sinterklaashuis open zijn. Wat Tuinebreijer, die een evenementenbedrijf runt, beweegt? Zijn passie om Zoetermeerse kinderen onvergetelijke momenten te bezorgen. ,,En Sinterklaas is wel het beste moment daarvoor", concludeert hij.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Zangdocent Iris (45) geeft online les: ‘Kreeg van een leerling te horen dat ik het hoogtepunt ben van zijn week’
    PREMIUM
    even bellen met

    Zangdocent Iris (45) geeft online les: ‘Kreeg van een leerling te horen dat ik het hoogtepunt ben van zijn week’

    Al twaalf jaar geeft Iris van der Made vier keer in de week zangles. Bij de Dordtse muziekschool begeleidt ze kinderen tot ouderen in een individuele les. Bij Het Vak in Delft geeft ze groepslessen aan leerlingen in de leeftijd van twintig tot zestig jaar oud. Nu ze door de coronacrisis haar leerlingen niet meer kan zien, geeft ze haar lessen via internet.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer