Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Spanning op de Zoetermeerse arbeidsmarkt stijgt verder: ‘Krap tot zeer krap’

De spanning op de arbeidsmarkt is in de Zoetermeerse regio de afgelopen maand verder gestegen. Uitkeringsinstantie UWV noemt de arbeidsmarkt voor bijna twee derde van de beroepsgroepen ‘krap tot zeer krap’. De vraag van werkgevers en het aanbod van werkzoekenden sluit slecht aan. 

Inmiddels vervult een derde van de werkgevers een vacature met iemand die niet over over de juiste papieren beschikt. Voor werkgevers is het belangrijk om niet alleen op de functie-eisen af te gaan bij het aannemen van personeel. Motivatie en leervermogen zijn minstens zo belangrijk, zeggen deskundigen van het UWV over de situatie in de regio Zuid-Holland Centraal. Die omvat behalve Zoetermeer ook onder meer Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Leidschendam-Voorburg.

Eind augustus verstrekte het UWV 4.497 WW-uitkeringen in Zuid-Holland Centraal. Dat waren er 54 meer dan eind juli. De stijging is vooral toe te schrijven aan aflopende contracten in het onderwijs. Ook in Zoetermeer steeg afgelopen maand het aantal mensen met een WW-uitkering, van 1769 naar 1791. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer