Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Speciaal ‘Coronacentrum’ ingericht op de Brechtzijde

Een speciaal Zoetermeers ‘coronacentrum’ is vanaf donderdag gevestigd in het Centrum Acute Zorg aan de Brechtzijde, aan de achterkant van het ziekenhuis. Het is opgezet om de druk op het LangeLand Ziekenhuis te verlichten.

Met deze maatregel moeten de potentieel besmette mensen met het coronavirus zoveel mogelijk worden gescheiden van gezonde patiënten. Vanwege de risico’s op verspreiding hebben de huisartsen en de apothekers in Zoetermeer een aangepaste werkwijze afgesproken voor spoedzorg en ‘coronazorg’. 

De huisartsenpost van Zoetermeer die gevestigd was in het Centrum Acute Zorg aan de Brechtzijde, is donderdagavond verplaatst naar gezondheidscentrum Seghwaert aan de Parkdreef. ‘De huisartsenpost komt op de eerste verdieping van het gezondheidscentrum Seghwaert en de dienstapotheek komt samen bij onze eigen apotheek’, laat apotheek Seghwaert weten. ‘We gaan ons best doen om iedereen zo goed mogelijk op te vangen'. 

Besmetting

In het Centrum Acute Zorg is vanaf donderdag het ‘coronacentrum' gevestigd. Dit centrum is bedoeld voor het beoordelen van patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Zij kunnen alleen doorverwezen worden door hun huisarts of de dienstdoende huisarts van de Huisartsenpost. Zelf bellen naar het coronacentrum om hulp te zoeken of zonder afspraak binnenlopen is dus niet de bedoeling. Dit wordt ook afgeraden om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken.

Mensen die zich niet goed voelen moeten dus eerst overleggen met hun huisarts, of tijdens de avond, nacht en weekend met de  huisartsenpost. Patiënten kunnen voor huisartsenzorg en spoedmedicatie buiten kantooruren vanaf 17.00 uur terecht in Gezondheidscentrum Seghwaert aan de Parkdreef 350 

Wachttijden

Hoe lang de post in de apotheek zal blijven, is onbekend. Ook de wachttijden aan de telefoon zijn langer dan normaal, de apotheek en de huisartsen vragen hier begrip voor.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer