Patricia Ladan van UWV begeleidt de speeddates tussen arbeidsbeperkte werkzoekenden en werkgevers op 8 december.
Volledig scherm
PREMIUM
Patricia Ladan van UWV begeleidt de speeddates tussen arbeidsbeperkte werkzoekenden en werkgevers op 8 december. © UWV

Speeddate met je toekomstige baas: ‘We hebben allemaal onze eigenaardigheden’

golfbrekersMet zo veel werkzoekenden door de coronacrisis verdienen mensen met een arbeidsbeperking een extra zetje. Daarom komen er dinsdagmiddag 8 december speeddates voor ze. Lekker digitaal vanuit huis, dus coronaveilig, vertelt Patricia Ladan van uitkeringsorganisatie UWV in deze Golfbreker. 

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 2. ‘Niets is zo verraderlijk als exponentiële groei.’ Moeilijke taal, maar ik denk niet dat Hugo de Jonge mijn buik bedoelt
  PREMIUM
  Column

  ‘Niets is zo verrader­lijk als exponen­tiële groei.’ Moeilijke taal, maar ik denk niet dat Hugo de Jonge mijn buik bedoelt

  Niemand wil dakloos zijn. Toch is dat de beste vermomming om vanaf dit weekend na 20.30 uur de straat op te gaan. Voor mensen met een voor- of achtertuin is er nog hoop, da’s geen openbare ruimte. Ook een uitzondering voor mantelzorgers biedt soelaas – ik ben er toevallig zelf een geweest tijdens de eerste lockdown dus ik snap de overweging.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer

 1. Jongerenwerkers gaan straat op: 'Praatje, geen boete'
  Play

  Jongeren­wer­kers gaan straat op: 'Praatje, geen boete'

 2. Komend weekend af en toe een winterse bui en kans op natte sneeuw
  Play

  Komend weekend af en toe een winterse bui en kans op natte sneeuw