Volledig scherm
Serious Game over de Driemanspolder. © Rijnland

Spelend leren over de Driemanspolder

Zoetermeerders kunnen binnenkort in dertig minuten van alles leren over de waterschappen in Nederland en de nieuwe Driemanspolder in het bijzonder, door een serious game te spelen.

Een serious game biedt niet louter  entertainment, maar de speler wordt er ook nog wat wijzer van. In dit geval dus over de Driemanspolder, legt woordvoerder Karin Hinkenkemper uit. ,,De serious game wordt in een bouwkeet op de Driemanspolder gespeeld. Aan de hand van de opdrachten die je moet uitvoeren, leer je wat het waterschap doet en wat er allemaal in de nieuwe Driemanspolder gebeurt.”

En dat is nogal wat, want het gebied moet in de toekomst het overtollige regenwater gaan opvangen, legt ze uit: ,,De polder wordt momenteel omgetoverd tot een piekberging. Als hij niet volstaat met water is het een gebied voor recreatie en natuur.” 

De game duurt dertig minuten en kan op maandag 29 april en op donderdag 2 mei gespeeld worden. De game is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf tien jaar. Aanmelden kan tot en met 24 april via rijnland.net/onswater.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer