Volledig scherm
De sporters sneeuwen nu te veel onder bij het culinaire 'geweld', vinden de organisatoren van het Sportgala. © PR

Sportgala en Bodega Culinair gaan mogelijk uit elkaar

Het Sportgala gaat mogelijk volgend jaar verder zonder Bodega Culinair. Zowel Ruud Steggerda (Floravontuur) als Juliette Meurs-Troch (Zoetermeer Vooruit) stelt dat er zonder het culinaire festival meer aandacht zal zijn voor de sporters.

Al een aantal jaar wordt het Sportgala samen met Bodega Culinair georganiseerd om zoveel mogelijk publiek te trekken. Maar in de praktijk blijkt het publiek van het culinaire festival weinig interesse te hebben in de sporters, vertelt Meurs-Troch: ,,Er lijkt jaarlijks minder aandacht te zijn voor de sporters. Ze verdienen meer belangstelling."

Steggerda concludeert dat het Sportgala 'niet zo lekker functioneert als achtergrondmuziek' voor Bodega Culinair. ,,Als je op een verjaardagsfeestje bent en er staat een talkshow aan, dan heb je ook geen interesse in de televisie."

En dat terwijl de sporters soms prestaties leveren van wereldformaat, zo zegt Steggerda. ,,Je hebt nu een festival in een festival. Het zou beter zijn om de evenementen van elkaar te scheiden. Dat zou volgend jaar al kunnen."

Te laat

Zoetermeer Vooruit heeft het college gevraagd om te onderzoeken wat de consequenties zijn van het verplaatsen van het Sportgala naar de Nationale Sportweek. Maar daar ziet Steggerda geen heil in. ,,De entourage is perfect, maar september, de maand waarin de Nationale Sportweek wordt gehouden, is te laat voor het Sportgala.''

Volgens Steggerda moeten de sporters aan het begin van het nieuwe jaar gehuldigd worden omdat de prestaties dan nog 'lekker vers' in het geheugen zitten.

Op dit moment houdt de gemeente een onderzoek naar de voorkeur onder sportverenigingen.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer