Volledig scherm
Stedin start met aanbieden van slimme meters. © Gratis

Stedin rolt slimme energiemeter in Zoetermeer uit

Stedin begint deze maand met het plaatsen van slimme energiemeters in Zoetermeer en gaat daarvoor de huizen langs. In totaal staan de oude meters in ruim 30.000 huishoudens op de nominatie om vervangen te worden voor de nieuwe generatie energiemeters. 

Om de operatie, die tot en met december duurt, aan te kondigen, verstuurde Stedin een brief aan alle inwoners. Die is volgens de Zuid-Hollandse netbeheerder voor gas en elektriciteit inmiddels bij een aantal adressen bezorgd. De verwachting is dat de brief de komende dagen ook bij de overige adressen op de deurmat valt. Zoetermeerders kunnen zelf een datum en tijdstip kiezen waarop de monteur langskomt om de meter te vervangen. 

Het installeren van de slimme energiemeter is gratis, laat Stedin weten. Via de nieuwe meter krijgen Zoetermeerse huishoudens voortaan maandelijks een overzicht van hun energieverbruik. De meter is ook te koppelen aan een muurdisplay, app of website. Volgens Stedin kunnen Zoetermeerders hun energieverbruik beter in de gaten houden en zo op hun rekening besparen. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer