Wereldlichtjesdag Zoetermeer.
Volledig scherm
Wereldlichtjesdag Zoetermeer. © Ron Jenner Photo Graphic Design

Steeds meer belangstelling voor Zoetermeerse Wereldlichtjesdag

De belangstelling voor de Zoetermeerse editie van ‘Wereldlichtjesdag’ groeit van jaar tot jaar. Op deze tweede zondag in december kunnen mensen een kaarsje branden voor een overleden kind rond Crematorium Meerbloemhof.

,,De laatste editie was afgelopen februari. Toen verwelkomden wij maar liefst 225 mensen. Er waren 83 namen opgegeven om een kaars voor aan te steken. Zoveel hadden we er nog nooit gehad’’, vertelt Marjolein van Melzen, vrijwillig bestuurslid van de stichting.

Geert Sipman, eveneens vrijwillig bestuurslid, kan niet zeggen dat er steeds meer mensen op Wereldlichtjesdag afkomen. ,,Je kan wel stellen dat er steeds meer belangstelling is’’, aldus Sipman.

Wereldwijd

Wereldlichtjesdag is een wereldwijd herdenkingsmoment voor ouders en bekenden van overleden kinderen. In Zoetermeer bestaat deze avond uit twee delen: een stille lichttocht over de kinderbegraafplaats en aansluitend een herdenkingsdienst in de aula. Tijdens deze dienst worden de namen van de overleden kinderen opgenoemd.

Dit jaar zullen burgemeester Charlie Aptroot en zijn vrouw voor de tweede keer Wereldlichtjesdag bezoeken. ,,Hier zijn wij heel dankbaar voor’’, zegt bestuurslid Sipman. ,,Het is prachtig dat Aptroot ondanks zijn drukke agenda toch de mogelijkheid vindt om Wereldlichtjesdag te bezoeken. Vorig jaar ging Aptroot na de herdenkingsdienst in gesprek met de ouders van de overleden kinderen. Er is al zeven jaar lang na deze dienst de ruimte om met elkaar een kopje koffie met een koek te nemen.’’

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer