Volledig scherm
Het Van Tuyllpark is door de jongeren flink onder handen genomen. © Google Maps

Stemmen op beste ontwerp Van Tuyllpark

Veertien jonge ontwerpers hebben schetsen gemaakt voor het Van Tuyllpark, waar liefhebbers straks misschien ook kunnen wonen. De prijsvraag van de Jong BNSP (Beroepsvereniging Nederlandse Stedenbouwkundigen en Planologen) werd eind vorig jaar in het leven geroepen. 

Het Van Tuyllpark is namelijk aangewezen als mogelijk gebied voor het zogeheten ‘parkwonen’. Op de voormalige sportvelden van vereniging DSO zouden dan huizen komen met veel groen eromheen. Het park moet tegelijkertijd toegankelijk blijven voor alle Zoetermeerders.

E-taxi

Uiteindelijk zijn er veertien ideeën ingestuurd, waar inwoners tot zondag 20 januari op kunnen stemmen via het samenspraakplatform doemee.zoetermeer.nl. Zo heeft één van de jongeren het Van Tuyllpark getransformeerd tot Sport Village. Het park is autovrij en het transport gebeurt per fiets, lopend of met een zelfrijdende e-taxi. Daarnaast zijn er elektrische steps beschikbaar in het park die gratis te gebruiken zijn. In een ander ontwerp wordt er gefocust op een mix van ouderen en jongeren in het park. ‘Een plek zonder eenzaamheid’, aldus de ontwerper.  

De wedstrijd stond open voor jonge professionals en studenten op het gebied van stadsgeografie, planologie, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Degene met de meeste stemmen wint de publieksprijs en krijgt een geldbedrag. Hiernaast buigt ook een vakjury zich over de ideeën. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 1 februari. De vijf ontwerpen die worden genomineerd door de jury zijn vanaf maandag 11 februari te bekijken in het Forum. De jongerenafdeling van de Beroepsvereniging voor Nederlandse Stedenbouwkundigen en Planologen schrijft jaarlijks zo’n wedstrijd uit om jonge ontwerpers de kans te bieden ervaring op te doen en zich te presenteren.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer