Volledig scherm
Voedsel in een krat, ter illustratie. © ANP XTRA

Stichting Oosterfaantje vraagt donaties voor ‘broodnodig’ busje

Om het werk van stichting Oosterfaantje makkelijker te maken, is onlangs een bestelbusje aangeschaft door bijdragen van vrijwilligers en een voorschot van iemand die de stichting een warm hart toedraagt. In totaal heeft het busje zo’n 1300 euro gekost. Om het voorschot terug te kunnen betalen, is de Zoetermeerse stichting op zoek naar donateurs. Het Beraad van Kerken heeft daarom al verschillende kerken opgeroepen om mee te helpen.

Stichting Oosterfaantje bestaat sinds 2005 en is bedoeld voor mensen die moeite hebben om rond te komen en zo niet altijd genoeg boodschappen kunnen doen. De stichting geeft voedsel aan mensen die kunnen aantonen dat zij per week tussen de 40 en 65 euro te besteden hebben.

Oosterfaantje krijgt elke dag vers brood van Plus Verheul en ook doneren andere bedrijven en inwoners voedingsmiddelen. Het busje is volgens de vrijwilligers ‘broodnodig’ om op die manier het voedsel goed te kunnen verdelen. Wie zelf graag voedsel wil doneren, kan zich aansluiten bij de Facebookgroep Voedselgroep Oosterfaantje Oosterheem. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer