Volledig scherm
Ter illustratie. © Peter Franken

Stopverbod op Fivelingo na overlast bij basisschool

Ouders die hun kinderen met de auto wegbrengen of ophalen bij basisschool De Piramide wordt het met ingang van het nieuwe schooljaar moeilijk gemaakt. Op de Fivelingo komt een stopverbod bij de basisschool.

Omwonenden van de basisschool in Meerzicht ondervinden op schooldagen veel overlast van verkeerd geparkeerde auto’s en ouders die de auto even stilzetten midden op straat om hun kroost de gelegenheid te geven uit te stappen.

Dat ontdekte de gemeente onlangs toen ze met de buurt in gesprek ging omdat De Piramide tijdelijk wordt uitgebreid met noodlokalen.

Volgens de buren van de basisschool kunnen ze ‘s ochtends en ’s middags vaak niet eens met hun auto hun parkeerplaats af omdat een ander er dwars voor staat geparkeerd. Ook houden de ouders zich volgens de omwonenden niet aan de parkeerverboden of worden die slecht nageleefd door als bestuurder te blijven wachten in de auto. Daardoor is het verbod ook moeilijk te handhaven, stelt de gemeente.

Bovendien is het verkeer er nu chaotisch en belemmeren de geparkeerde en stilstaande auto’s de doorstoming van het verkeer. Als oplossing ier nu een stopverbod ingesteld voor de school, voor beide kanten van de straat.

Handhaven

Het gaat om het gedeelte van de Fivelingo tussen de huisnummers 64 en 124. Van maandag tot een met vrijdag, van 07.00 uur tot 10.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur is het verboden daar te stoppen. Wie dan toch zijn kind met de auto moet wegbrengen, moet komend schooljaar zijn auto verder wegzetten.

De gemeente denkt dat de situatie zo veel helderder is en dat het handhaven makkelijker wordt.

Ondanks dat de bewoners van de Fivelingo zich ook aan het stopverbod moeten houden, willen ze dat het verbod zo snel mogelijk ingaat voor het nieuwe schooljaar. 

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer