Volledig scherm
© Storytellers

Storytellers start petitie om subsidie te verkrijgen van gemeente

Storytellers is een petitie gestart om subsidie te verkrijgen van de gemeente. Het productiebedrijf moet de handdoek in de ring gooien als de gemeente geen financiële steun verleent. De producent van spektakels als Historisch Zoetermeer stopt ermee zonder subsidie.

Al meer dan duizend man hebben de petitie ondertekend, waarin wordt aangedrongen op subsidie voor culturele evenementen als het Buytenpark Openluchttheater, de theaterparade Zoete Herinneringen en Festival Historisch Zoetermeer. Eerder werd een aanvraag van Storytellers al door de gemeente afgewezen, waarin zij vroegen om vanaf 2020 een culturele basisvoorziening te worden. Zonder de subsidie sluit Storytellers geheid de deuren.

De gemeente laat weten dat in 2017, 2018 en 2019 vanuit het evenementenbudget een subsidiebedrag van 15.000 euro is toegekend voor voorstellingen in het Buytenpark. In april gaf het stadsbestuur nog nadrukkelijk aan dat het niet voornemens is om in 2020 nogmaals een subsidie te verlenen, omdat de voorstellingen in het Buytenpark niet passen binnen het evenementenbeleid.

Afgewezen

De aanvraag die Storytellers deed om een basisvoorziening te worden voor 2020, diende de theaterorganisatie voorgaande jaren ook al in. Die aanvragen zijn telkens afgewezen en volgens de gemeente is er niets veranderd aan de situatie. Storytellers voldoet niet aan de juiste criteria en dat is bij deze nieuwe aanvraag niet anders. Zonder subsidie staakt Storytellers in 2020 haar openluchttheater.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer