Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA/Koen Suyk

Student kan vanaf 2020 terecht in stilteruimte, bibliotheek zoekt toezichthouders

De raadzaal in het Stadhuis Forum wordt vanaf 1 januari 2020, een stuk later dan verwacht, opengesteld als stille studieruimte. Na een proefperiode waarin scholieren en studenten er terecht konden om te leren, drong de politiek aan om de faciliteit definitief te maken. De bibliotheek zoekt nu toezichthouders.

Om het plan te bewerkstelligen, moet aan verschillende voorwaarden worden voldaan. Zo moet er voldoende toezicht zijn in de raadzaal. De Bibliotheek Zoetermeer neemt hiervoor de verantwoordelijkheid op zich, en zoekt toezichthouders die in de raadzaal willen surveilleren. Deze ‘stiltemonitors’ letten op dat er niet wordt gepraat of gegeten en dat de apparatuur onaangeraakt blijft.

  1. Maak de quiz en win het boek Lieve Rachel van Leo van der Velde

    Maak de quiz en win het boek Lieve Rachel van Leo van der Velde

    Al ruim een jaar lang schrijft journalist Leo van der Velde iedere week een brief aan zijn kleindochter Rachel. Deze brieven verschijnen in de rubriek Lieve Rachel in AD Haagsche Courant. Vorige week zijn een aantal brieven en niet eerder vertoonde verhalen samengebundeld in het boek Lieve Rachel uitgebracht. In deze quiz moet antwoord gegeven worden op vragen over de brieven van Leo. Doe mee en maak kans op een gesigneerd exemplaar!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer