Volledig scherm
Het stadhuis vin Zoetermeer. © Peter Varkevisser

Subsidie voor gasloos maken van woningen in Zoetermeer

Woningbezitters die hun huis gaan renoveren en hun woning meteen ook gasloos willen maken, kunnen vanaf 29 juni voor subsidie bij de gemeente Zoetermeer aankloppen.

De gemeente heeft een potje van 50.000 euro gereserveerd voor aanpassingen aan bestaande huizen. Per woning waar de aardgasaansluiting verdwijnt, biedt de gemeente een vast subsidiebedrag van 4.000 euro. 

De regeling richt zich op het aardgasvrij maken van bestaande woningen. Een keuze voor het vervangen van aardgas wordt niet aangeboden. Wel worden sommige oplossingen uitgesloten van deze subsidieregeling, zoals hout of biomassa. Die zijn vanwege de emissies naar de directe omgeving niet gewenst. Wat al helemaal niet kan, zijn fossiele brandstoffen zoals butagas of stookolie als vervanger voor de gasaansluiting. Die leveren in geen enkel opzicht een verbetering op, stelt de gemeente.

Energieneutraal

Quote

Wij willen inwoners met deze subsidie stimuleren hun huis te renoveren en vervolgens het aardgas in de woning af te sluiten

Wethouder Robin Paalvast

Wethouder Robin Paalvast is blij met de regeling. ,,De komende jaren moet veel gebeuren om huizen energieneutraal te krijgen. Wij willen inwoners met deze subsidie stimuleren hun huis te renoveren en vervolgens het aardgas in de woning af te sluiten. De subsidie kan gebruikt worden om de woning beter te isoleren en om installatietechnische maatregelen te nemen om daarmee aardgasvrij te worden." Meer informatie over de subsidieregeling is te vinden op www.duurzaamzoetermeer.nl.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer

poll

Knalvuurwerk en vuurpijlen moeten verboden worden in Zoetermeer

Knalvuurwerk en vuurpijlen moeten verboden worden in Zoetermeer

  • Eens (30%)
  • Oneens (70%)
  • Geen mening (1%)
3052 stemmen