Volledig scherm
Ter illustratie © ANP XTRA

Taakstraf voor Zoetermeerder inbraken bij tennisvereniging, fysiopraktijk en dorpshuis

Drie Moerkapellenaren en Zoetermeerder zijn door de Haagse rechter veroordeeld voor hun aandeel in een reeks diefstallen in Moerkapelle.

Het gaat om diefstallen bij een tennisvereniging, een fysiopraktijk en het dorpshuis, in 2016. Een 19-jarige Moerkapellenaar gaat twee dagen in jeugddetentie. De Zoetermeerder (21) kreeg een taakstraf van 40 uur. Een 21-jarige man uit Moerkapelle moet een werkstraf van 50 uur verrichten. De Haagse rechter legde een 22-jarige man uit Moerkapelle 186 dagen cel op met aftrek van voorarrest, en een taakstraf van 60 uur.

De 21-jarige man uit Moerkapelle en zijn 22-jarige dorpsgenoot zijn volgens de rechtbank ook verantwoordelijk voor een inbraak in een school in het dorp. Daarbij werden veertien computers, koptelefoons en een pinpas gestolen. Met die pas boekte de 22-jarige 5.000 euro over naar zijn rekening. De veroordeling geldt ook voor het geweld hij gebruikte en voor het doorrijden na een aanrijding. Zijn auto liet hij volgens justitie met een baksteen op het gaspedaal het kanaal in rijden.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer