Volledig scherm
PREMIUM
Gedupeerden hebben nog goede hoop hun spullen terug te vinden © Frank Jansen

Terrein Shurgard vrijgegeven, gedupeerden willen zelf zoeken in hun afgebrande opslagbox

Het terrein van de afgebrande opslagplaats van Shurgard in Zoetermeer is vanmiddag vrijgegeven voor het bedrijf. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente. Voor de honderden gedupeerden is het echter nog onduidelijk of ze naar hun spullen mogen zoeken die het verwoestende vuur mogelijk hebben doorstaan.

Het forensisch onderzoek op de locatie is afgerond en de vrijgekomen asbest is opgeruimd. De gemeente Zoetermeer heeft het terrein nu overgedragen aan Shurgard, dat verantwoordelijk is voor verdere opruiming. Een woordvoerder van het bedrijf kan nog niet zeggen of gedupeerden in hun afgebrande box mogen zoeken of wat er met eventuele overgebleven eigendommen gebeurt.

Jeroen Bolier van SchadeKing, die  een groep van ongeveer driehonderd gedupeerden bijstaat, waarschuwt het bedrijf dat het niet aan de overblijfselen mag komen. ,,Ook al is het gesmeuld of zit het onder het as, het blijft eigendom van de huurder. Om het te mogen verwijderen moeten huurders eerst officieel afstand doen.” Bolier hoopt dat het niet nodig is, maar dreigt met gerechtelijke stappen als Shurgard zonder toestemming handelt.

Quote

Zo'n schaartje betekent heel veel voor mij. Degene die het opruimt zal er geen blik op werpen en bij het vuil gooien

Cynthia Schroder

De 28-jarige Zoetermeerse Cynthia Schröder is één van de ongelukkigen die huurde bij het opslagbedrijf. Zij wil graag zelf zoeken in haar uitgebrande box, maar weet niet of ze daarvoor de kans krijgt. Schröder verloor haar hele inboedel, die er tijdelijk stond omdat ze tussen verhuizingen in zit. ,,Dat mijn meubels kwijt zijn, kan ik wel verwerken. Dat er mogelijk nog aandenken aan familieleden liggen, kan ik niet loslaten. Ook al is het zwaar beschadigd, ik wil het terughebben.”

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer