Opening van The Next Step door wethouders Margreet van Driel en Jan Iedema, met een doventolk ernaast.
Volledig scherm
Opening van The Next Step door wethouders Margreet van Driel en Jan Iedema, met een doventolk ernaast. © Gemeente Zoetermeer

The Next Step breidt uit: Door succes wil Lansingerland volgend jaar ook meedoen

Oriëntatiebeurs The Next Step, die gisteren plaatsvond in Zoetermeer, gaat uitbreiden. Door het succes wil de gemeente Lansingerland volgend jaar ook meedoen. Pijnacker-Nootdorp heeft zich dit jaar al aangesloten.

Ruim 250 leerlingen van het praktijkonderwijs en het speciaal voortgezet onderwijs bezochten gisteren The Next Step. Tijdens de jaarlijkse oriëntatiebeurs, die voor de vierde keer werd gehouden, zien de leerlingen, die een beperking hebben, wat een beroep in de praktijk inhoudt en vertellen werkgevers over hun bedrijf. ,,Ons speerpunt is onderwijs en de arbeidsmarkt aan elkaar koppelen’’, vertelt projectleider Ellis Klaij. ,,Dit is dan wel een andere arbeidsmarkt, maar ook daar maken we ons hard voor.”

Quote

Voor deze jongeren is werken net zo belangrijk als voor anderen

Margreet van Diel

Wethouders Margreet van Driel en Jan Iedema openden de dag. ,,Voor deze jongeren is werken net zo belangrijk als voor anderen’’, vertelt Van Driel. ,,Het gaat niet om geld verdienen of carrière maken, maar om de eigen werkkring van de jongeren te verbreden.”

The Next Step is een initiatief van de gemeente Zoetermeer. De beurs is georganiseerd in samenwerking met de Keerkring, het Atrium en Kentalis, scholen voor praktijkonderwijs en speciaal voortgezet onderwijs. ,,Er wordt al gauw gekeken naar wat de leerlingen niet kunnen’’, vertelt Klaij. ,,Wij willen juist kijken wat mogelijk is.”

Opleiden

Gisteren waren bedrijven aanwezig die jongeren uit het praktijkonderwijs op weg helpen. ,,Wij willen graag mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen en bieden hen opleidingen’’, vertelt Mark Algera van autopoetsbedrijf Carfema. En met succes. ,,We hebben al iemand op die manier in vaste dienst genomen.”

Informatiestands tijdens The Next Step
Volledig scherm
Informatiestands tijdens The Next Step © Gemeente Zoetermeer

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer