Volledig scherm
Vlag halfstok, ter illustratie. © ANP

Theater na de Dam nu ook in Zoetermeer

Na de dodenherdenking op 4 mei zal het Theater na de Dam voor het eerst ook in Zoetermeer te zien zijn. Liefhebbers kunnen om 21.00 uur naar de Foyer van CKC voor de muzikale vertelvoorstelling Joop en Jopie - Liefde en Verzet (we’ll meet again).

Kitty Legtenberg vertelt hierin het verhaal van haar grootouders Joop en Jopie Dijkhuizen, die verliefd worden tijdens het bombardement van Rotterdam en samen de oorlog doorleven. Het is een waargebeurd verhaal met aandacht voor de regionale geschiedenis. Er wordt een aantal muziekstukken uit de jaren 40 ten gehore gebracht, waaronder We’ll meet again van Vera Lynn. 

Dit jaar is de tiende editie van Theater na de Dam, waarbij door heel het land gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen te zien zijn die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. In 2010 begon de organisatie met zeven voorstellingen in theaters rond de Dam in Amsterdam. Volgens de initiatiefnemers is theater bij uitstek de plek om vragen en gedachten over de geschiedenis levend, concreet en persoonlijk te maken. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer