Volledig scherm
© Menno Boon/beeldwaren.nl

TK Maxx opent op 1 november de deuren

De in de regio inmiddels bekende budgetwinkel TK Maxx is vanaf donderdag 1 november ook te bezoeken in Zoetermeer.

De keten heeft zich gevestigd in het Stadshart in het pand aan de Promenade 154-156. De nieuwe winkel beslaat ruim 1.770 vierkante meter. TK Maxx koopt rechtstreeks mode, schoenen, tassen, speelgoed en andere spullen in van merkfabrikanten. Die verkoopt de keten vervolgens met kortingen die oplopen tot wel 60 procent.

Tiende vestiging

Het is de tiende TK Maxx in Nederland. Eerder kwamen er al vestigingen in Eindhoven, Rotterdam (2), Den Haag, Groningen, Almere, Amsterdam (2) en Heerlen.

De outletwinkel was in 1998 al te bezoeken in Nederland. In 2001 sloten die winkels door tegenvallende verkoopresultaten. Vorig jaar besloot de Amerikaanse keten een nieuwe poging te wagen in Nederland. Dat lijkt nu wel een succes te zijn.

Groot succes

In Europa heeft de keten inmiddels meer dan 595 winkels, waaronder in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Polen. Met de opening in Zoetermeer zegt de keten 35 tot 40 nieuwe banen te creëren. De eerste bezoekers kunnen donderdag 1 november vanaf 10.00 uur over de rode loper naar binnen.

De opening van de vestiging in Den Haag bleek twee jaar geleden een groot succes. Een mensenmassa stond vlak voor openingstijd al te wachten om naar binnen te mogen.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer