Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Archiefbeeld

Toegang tot de parkeerplaats LangeLand Ziekenhuis op de schop voor makkelijker in- en uitrijden

De toegang tot de parkeerplaats bij het LangeLand Ziekenhuis gaat op de schop. De in- en uitrijpoorten krijgen een andere plek en voor leveranciers komt er tweede entree aan de Toneellaan. 

De slagbomen komen verder van de ingang. Die van de inrit komen voor het gebouw te staan. Om het terrein af te rijden plaatst het ziekenhuis slagbomen achter de bushalte. Leveranciers krijgen een eigen inrit vlak voor de kruising met de Aziëweg. Deze oplossing heeft de voorkeur van het stadsbestuur en het ziekenhuis, meldt verkeerswethouder Rosier. Het ziekenhuis werkte in overleg met de gemeente vijf varianten uit om het verkeer veilig en snel op en van het terrein te krijgen.

Volgens Rosier is dit ook de beste manier om te voorkomen dat vrachtwagens over de looproute van buspassagiers rijden. Ook is de eigen ingang veiliger voor andere voetgangers, fietsers en automobilisten. Het ziekenhuis moet een vergunning aanvragen voor de inrit.

Chirurgie

Zoetermeer krijgt een van de grootste klinieken voor orthopedische chirurgie van het land, met vier operatiekamers, een verpleegafdeling, een polikliniek en onderzoeksfaciliteiten. Met de komst van dit Orthopedisch Centrum (OC) krijgt het ziekenhuis fors meer verkeer te verwerken. 

Om de parkeerdruk op te lossen bouwt de Reinier Haga Groep, waar het LangeLand Ziekenhuis bij hoort, een parkeergarage voor het personeel, zodat de parkeerplaatsen bij het ziekenhuis allemaal beschikbaar zijn voor patiënten en bezoekers.  Omwonenden zijn tegen de bouw van de garage omdat die te dicht bij hun appartementencomplex komt. De zaak ligt bij de rechter, maar de bouw gaat door.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer