Volledig scherm
Zwembad het Keerpunt © Frank Jansen

Toekomst zwembad Het Keerpunt lijkt nu veilig

De beslagen die liggen op het 25 meterbad van Het Keerpunt en de woning van de eigenaar worden opgeheven. Dat heeft de Haagse rechtbank besloten. De toekomst van het bad, die vanwege gesteggel tussen twee voormalig zakenpartners lang onzeker was, lijkt daarmee veilig.

Poolschool H2O kocht het 25 meterbad in 2014 van de gemeente. Een paar jaar later stapte Tom Bavelaar aan boord, volgens zijn huidige advocaat om de financiële situatie op orde te brengen.

In 2015 kwam het 25 meterbad in handen van Bavelaar, die ook bestuurder werd. En dáár ging het mis, want tegelijkertijd was ook mevrouw Van Barlingen van Poolschool H2O (de ex-vrouw van de voormalig eigenaar) nog bestuurder. En dat terwijl er volgens de statuten nooit twee bestuurders mogen zijn. Van Barlingen spande een rechtszaak aan en kreeg haar gelijk.

Maar daarmee was het niet klaar. Van Barlingen liet in 2015 beslag leggen op het zwembad en later op de woning van Bavelaar. Er volgden meerdere rechtszaken, in de meeste gevallen over grote bedragen die de voormalige zakenpartners Bavelaar en Van Barlingen nog van elkaar tegoed zouden hebben.

Vordering

De rechter wees eind 2016 de vordering van Poolschool H2O Beheer BV tot teruggave van het zwembad af. Vorige maand besloot de rechter ook de vordering tot schadevergoeding jegens Bavelaar als eigenaar af te wijzen. Daarentegen werd een vordering van Bavelaar van 71.500 euro door de rechter toegewezen.

Gisteren oordeelde de rechtbank dat ook de beslagen op zwembad en woning moeten worden opgeheven. De advocaat van Bavelaar meldt dat zijn cliënt zich nu op de toekomst van het bad kan richten.

In een artikel dat op 6 augustus in deze krant verscheen over dit onderwerp, bleken feitelijke onjuistheden te staan.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer