Toeterend eerbetoon aan LangeLand: ‘We zijn trots op jullie’

VideoMet de tekst ‘We zijn trots op jullie’ groot op spandoeken en een luidruchtige ereronde brachten brandweermensen, politieagenten en handhavers vanmiddag een eerbetoon aan het personeel van het Langeland Ziekenhuis.

Brandweer, politie en handhaving bedanken het zorgpersoneel van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer voor hun inzet.
Volledig scherm
Brandweer, politie en handhaving bedanken het zorgpersoneel van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer voor hun inzet. © Frank de Roo

De artsen, verplegend personeel en patiënten werden rond het middaguur verrast door het spektakel op het parkeerterrein, waar een tiental wagens met luide sirenes om hun aandacht vroegen. Daarna reden de hulpdiensten een ereronde, ook langs de andere zijde van het ziekenhuisgebouw om alle medewerkers een groet te brengen.

Voor het ziekenhuispersoneel was het een welkome afleiding in deze drukke tijden waarin coronapatiënten zo veel zorg nodig hebben. ,,Heel mooi”, laat verpleegkundig specialist Ellen Jacobs via de mail van de ziekenhuiswoordvoerder weten. ,,Het is weer een teken van saamhorigheid. Zoiets doet je altijd goed.”

Brandweer en politie rijden het ziekenhuisterrein op.
Volledig scherm
Brandweer en politie rijden het ziekenhuisterrein op. © Frank de Roo

Tekst gaat verder onder de foto

Haar collega Cindy Roeleven van de afdeling Oncologie vindt het vooral een eerbetoon voor de collega’s die iedere dag op de corona-afdeling in de frontlinie staan. ,,Een aantal van hen kan hier niet staan, omdat ze hard aan het werk zijn.”

Cardiologieverpleegkundige Martijn Brummer regelde het verrassingsbezoek. ,,Ik heb tien jaar bij de vrijwillige brandweer gewerkt. Het lijntje was snel gelegd. Geweldig dat ze dit doen, een mooi gebaar.”

Het ziekenhuispersoneel komt verrast naar buiten voor de het eerbetoon van de hulpdiensten.
Volledig scherm
Het ziekenhuispersoneel komt verrast naar buiten voor de het eerbetoon van de hulpdiensten. © Frank de Roo
Een duim omhoog van het ziekenhuispersoneel voor de actie.
Volledig scherm
Een duim omhoog van het ziekenhuispersoneel voor de actie. © Frank de Roo

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer