Volledig scherm
Foto's ter illustratie. © Archieffoto

Trouwjurken en bruidsboeketten op Zoetermeerse expo 'Ja, ik wil'

De tentoonstelling die zondag in het Zoetermeerse Stadsmuseum begint, is de laatste die het museum op deze locatie houdt. Daarna verhuist het museum naar het nieuwe onderkomen aan het Zuidwaarts.

Het thema van deze tentoonstelling, 'Ja, ik wil', leeft erg onder Zoetermeerders, ontdekte het museum al. ,,We wilden een feestje maken van onze allerlaatste tentoonstelling in het oude pand, die ook het begin markeert van iets nieuws. Net als het huwelijk'', legt museummedewerker Jouetta van der Ploeg uit.

Quote

Op een gegeven moment hebben we maar 'stop' gezegd

Jouetta van der Ploeg

Zo ontstond het idee voor een tentoonstelling over trouwen. Omdat het Stadsmuseum ook graag Zoetermeerders bij zijn projecten betrekt, was een oproep aan stadsbewoners om met bijdragen aan de expo te komen zo geplaatst. Het liep storm. ,,Op een gegeven moment hebben we maar 'stop' gezegd", vertelt Van der Ploeg. Nu staat de teller op 25 trouwjurken en ruim 300 trouwfoto's die worden geëxposeerd. Meer plek is er ook niet voor de monumentale bruidsjurken, al dan niet uitgerust met hoepels, lange slepen en in een enkel geval voorzien van glitters.

De Zoetermeerders kwamen met allerlei aandenkens op de proppen. ,,Varierend van een bonnetje uit de jaren 70 van een huwelijksreceptie en trouwboeketten tot fotoalbums en zelfs twee poppetjes die een echtpaar voorstellen", aldus Van der Ploeg.

Verhalen werden ook ingestuurd. Die zijn straks te lezen op de tentoonstelling. 'Ja, ik wil' is tot 11 november te zien.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer