Volledig scherm
Ter illustratie © Thinkstock

Twaalf maanden cel voor schietpartij in kelderbox Hoevenbos

Zoetermeerder Kumel al R. (26) is veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden vanwege een schietpartij in een flat aan het Hoevenbos in Zoetermeer vorig jaar december. In de kelder zou hij een andere man beschoten hebben tijdens een vermeende ruzie over drugs. Volgens de rechtbank is niet bewezen dat de verdachte op het slachtoffer heeft gericht.

Volgens het Openbaar Ministerie richtte de verdachte een revolver op de borst van het slachtoffer en haalde hij ook de trekker over. Daarna hij nog een keer geschoten hebben, maar die kogel raakte het lichaam van het slachtoffer niet. De ruzie ging volgens het slachtoffer om een onbetaalde rekening van 40 euro voor drugs. Ook zou de verdachte van hem gewild hebben dat hij telefoonnummers van zijn vrienden gaf, zodat hij die kon benaderen.

Muur

Kumel al R. gaf tijdens de zitting bij de rechtbank twee weken geleden toe dat hij één keer had geschoten. Dat was alleen om het slachtoffer af te schrikken. Die was agressief op hem afgekomen, aldus R. Het waarschuwingsschot dat hij loste, was volgens R. niet op het slachtoffer gericht. Hij mikte op de muur.

De rechtbank komt tot de conclusie dat dit scenario niet kan worden uitgesloten. Het OM had een celstraf van 38 maanden geëist voor een poging tot doodslag. De rechtbank komt tot een veel lagere straf van twaalf maanden. Volgens de rechtbank heeft hij zich alleen maar schuldig gemaakt aan bedreiging.

De rechtbank spreekt de man ook vrij van het bezit van cocaïne. Die werd een week na de schietpartij gevonden in een woning in Granietgroen, waar de verdachte verbleef. Maar er waren ook andere personen, van wie de drugs geweest kan zijn.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer