Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

Twaalf mensen geïnjecteerd met foute bilfillers in Zoetermeerse kliniek, vrouw (74) verdacht

Minimaal twaalf personen zijn geïnjecteerd met foute bilfillers in een Zoetermeerse kliniek. Volgens het OM wist Karla K. dat ze materiaal  gebruikte dat schadelijk was, maar injecteerde zij dit toch. Ook was de 74-jarige verdachte niet bevoegd om de fillers in te spuiten en gebeurde het injecteren op een onhygiënische manier.

De permanente fillers zijn gezet tussen 2005 en 2013. Slachtoffers kampten met bobbels, opgezette klieren en een stekende pijn. Tijdens de inleidende zitting zei de advocaat van K. vanmorgen in de rechtbank in Den Haag dat er een streep moet door de rechtszaak. Dit omdat het te lang duurde voor de zaak aan de beurt was. De rechtbank vindt dat de zaak wel door moet gaan. ‘Tijdens de inhoudelijke behandeling kan over eventuele verjaring gesproken worden.’

Psychische problemen

K. was vandaag niet bij de zaak aanwezig. Volgens haar advocaat vond ze dat te zwaar. ,,Ze heeft veel last van haar gezondheid, het is zwaar voor haar om hiernaartoe te gaan.”  K. is van plan om wel bij de inhoudelijke zitting te zijn. 

Een van de slachtoffers was vanochtend aanwezig. Na afloop van de regiezitting gaf zij aan dat ze nog steeds psychische problemen heeft door de foute fillers.

Inhoudelijke zitting

Het is nog onduidelijk wanneer de inhoudelijke behandeling is. Het OM streeft naar dit najaar. 

De zaak kwam in 2015 aan het licht door een tv-programma van Alberto Stegeman. 

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer