Volledig scherm
© ANP XTRA

Twee verdachten na schokkende video aangehouden voor betrokkenheid bij mishandelen man

De politie heeft vanochtend twee minderjarige verdachten aangehouden die betrokken zijn bij de mishandeling van een man op de Boerhaavelaan in Zoetermeer op 1 juni. Van de mishandeling circuleerde deze week een verontrustende video.

Agenten hielden vanochtend een 13-jarige verdachte uit Berkel en Rodenrijs aan. Hij zou de man hebben mishandeld. Ook degene die het filmpje zeer waarschijnlijk heeft gemaakt is opgepakt. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht. ,,Stevig speurwerk heeft zojuist tot de aanhouding geleid van twee verdachten. #hierkomjenietmeeweg”, meldde de teamchef van Zoetermeer vanochtend. De twee jongens worden gehoord.

Ook burgemeester Charlie Aptroot is lovend over het politiewerk. ‘Goed werk, politie. Klappen uitdelen en ‘leuk filmen’ moet hard aangepakt worden’, schrijft de burgemeester op Twitter.

Beelden

Deze week circuleerde een video van de vechtpartij in Zoetermeer. Daarop was te zien dat een jongen een andere puber een paar rake klappen gaf. Een meisje probeerde tussenbeide te komen, maar haar poging was tevergeefs. Een oudere man probeerde vervolgens de vechtersbaas tegen te houden, maar ook hij slaagde daar niet in. Hij werd hard omver gegooid en kwam met zijn hoofd met een klap op de grond terecht. 

Intussen werd het handgemeen gefilmd. De filmer juichte de situatie toe en wilde dat de man zich ‘er niet mee bemoeide’.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer