Volledig scherm
De omgeving van de Muzieklaan werd gistermiddag door de politie met lint afgezet. © Regio15

Tweede verdachte aangehouden na schietincident Gershwinrode

Een tweede verdachte is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het schietincident gistermiddag in een woning op de Gershwinrode in Zoetermeer. Naast de 19-jarige man die in de woning aangehouden, blijkt ook een 18-jarige man opgepakt. Hij zou de vluchtauto hebben bestuurd.

De politie kreeg omstreeks 15.15 uur meerdere meldingen dat er geschoten werd in de omgeving van de Muzieklaan. Agenten zetten direct een zoekactie op touw en de omgeving werd met lint afgezet. Ze kwamen uit bij een woning met een vernield raam op de Gershwinrode.

Een 19-jarige man die in de woning was, werd aangehouden door een zwaar bewapend arrestatieteam. Wat hij met het schietincident te maken heeft, wordt onderzocht. In het huis werden geen gewonden aangetroffen.

Volgens getuigen waren enkele mannen na het schietincident weggerend en in een auto gestapt. De auto werd even later in de omgeving gezien. De 18-jarige bestuurder van de auto is op de Boekweitkamp in Den Haag aangehouden,  laat de politie vandaag weten. Het voertuig is in beslag genomen. 

De betrokkenheid van beide mannen bij het schietincident wordt nog onderzocht. Ook is de politie nog op zoek naar eventuele andere verdachten.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer