Volledig scherm
Beeld ter illustratie: Een Plataan in Zoetermeer. © archiefbeeld

Uit de kluiten gewassen plataan aan Geel-groenlaan snel een kopje kleiner

Een uit de kluiten gewassen plataan aan de Geel-groenlaan krijgt een flinke snoeibeurt. Het is een voorbode van wat mogelijk alle platanen in de straat te wachten staat.

Na advies van de commissie Bomen heeft het stadsbestuur besloten dat de boom teruggesnoeid wordt tot op de stam en van zijn top wordt ontdaan. Dat is nodig omdat in de omgeving wordt geklaagd over de schaduw die de grote bomen geven. De maatregel wordt minimaal eens in de drie jaar herhaald.

De commissie vraagt de gemeente om alvast na te denken over een plan ten aanzien van de gehele Geel-groenlaan om overlast te voorkomen. Samen met een eerder teruggesnoeide boom aan de Geel-groenlaan, kan deze boom dienen als voorbeeld.

Bomenbeleid

De commissie Bomen is een externe commissie die de gemeente adviseert over bomen die overlast geven. Een boomexpert, een landschapsarchitect, een omgevingsmanager en een secretaris van de gemeente hebben zitting in de commissie. Ze mag in haar advies afwijken van het bomenbeleid om tot goede oplossingen te komen.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer

Poll

‘Zet plannen voor nieuw zwembad in Zoetermeer in de ijskast’

‘Zet plannen voor nieuw zwembad in Zoetermeer in de ijskast’

  • Eens (25%)
  • Oneens (75%)
483 stemmen